Upcyclen en ontwerpen. Zit er een ontwerper in jou?

‘Er zit een ontwerper in jou die naar buiten wil’. Zo zei mijn businesscoach het deze week. Als ik mijn ogen dicht doe, en visualiseer wat ik aan het doen ben (wat zij me vroeg), dan komt altijd dat stukje naar buiten waarin ik samen met een coupeuse kleding ontwerp. Voor mezelf en voor klanten (ik doe dit al, maar dit mag nog veel groter worden wat mij betreft). Waarin ik een Card-deck maak van mijn tekeningen en dat verkoop via mijn website…. waarin ik een atelier heb waar klanten maar al te graag komen…!

Gister was ik bij Carola, de coupeuse waar ik nu mee samenwerk. Ik had mijn kledingkast opgeruimd en een paar kledingstukken meegenomen die wel een nieuw leven verdienden. Zo gaat zij van een jurk die ik niet meer droeg een prachtige top maken. Ze gaat een lang vest inkorten en er een sluiting op zetten. En een stoere rits zetten in een prachtig jasje dat ik toch iets te zoet vond. Oh, wat wordt ik daar blij en enthousiast van!

Kledingstukken die stof lagen te vangen worden straks de eye-catchers in mijn kast!

Door een paar simpele aanpassingen. Hoe leuk is dat? Heb jij ook kledingstukken die je niet meer draagt? Kijk dan eens of je er nog iets creatiefs mee kunt. Alleen al andere knopen op een jasje of vest kunnen het verschil maken. Zo kun je items een nieuw leven geven.
En waar ik dan ook superblij van word: … Carola gaat een jasje op maat maken voor mij van een stof die ik die ochtend had gekocht.

Vrouwen weten vaak niet dat het op maat laten maken van kleding mogelijk én betaalbaar is.

Ik heb al vaak dingen op maat laten maken. Het zorgt ervoor dat je unieke items draagt, die qua pasvorm 100% goed zitten en die je helemaal naar jouw smaak kunt laten maken.

En heb jij een figuur waarbij je vaak moeite hebt om iets echt passends in de winkel te vinden? Bijvoorbeeld omdat je brede schouders hebt en jasjes daar altijd te strak zitten. Of dat je lange armen hebt waardoor blouses en jasjes altijd te korte mouwen hebben? Of misschien droom je al jaren van een jumpsuit in een bepaalde kleur, maar kun je die niet vinden in de stad. Of heb je binnenkort een bruiloft waar je iets bijzonders wilt dragen.

Dan is iets op maat laten maken echt een optie. Kijk eens in je buurt of er een kleermaker of coupeuse zit. Besef wel dat je zelf met een plan moet komen hoe iets eruit moet komen te zien en dat je over alle details (halslijn, lengte, soort mouw, zakken, knopen/rits etc) een beslissing moet nemen. Maar als je over wat creativiteit beschikt, dan kun je jouw unieke garderobe laten maken!

Dus: welke ontwerper zit er in jou? Hoe creatief kun jij naar je kleding kijken? Welke items verdienen een nieuw leven? Gun jezelf een kast waarin alleen kleding in hangt waar jij gelukkig van wordt. Zodat je iedere dag een outfit aanhebt waar jij je mooi in voelt.

PS. Als je iets op maat wilt laten maken en je graag mijn hulp wilt, dan kan ik je begeleiden in dit proces. Ik help je met het kiezen van de stoffen, kleuren, het ontwerp en begeleid je tijdens het creatie-proces. Wil je daar meer informatie over, neem dan contact met me op.

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag of ben je wel toe aan een goed gesprek over hoe je kleding nog meer jouw essentie mag uitstralen? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS stylingscan

In een Zoom-sessie inventariseren we samen jouw behoefte of vraag en help ik je op weg door aan te geven hoe we je vraag kunnen oplossen. Ik geef je een paar fijne en praktische tips waar je concreet mee aan de slag kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Styling inspiratie nieuwsbrief

Ontvang gratis inspiratie in je mailbox. Wil jij uitstralen wie je echt bent? Kun je daar inspiratie bij gebruiken? Schrijf je hier in en ontvang maandelijks mijn stylingtips om je innerlijke schoonheid tot bloei te laten komen.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial

Menu