Je goede voornemens waarmaken met je outfit

Het is inmiddels half januari, en volgens de berichten in de krant zijn rond deze tijd de meeste goede voornemens al gesneuveld…. De sportscholen zijn weer leeg en we schenken onszelf met gemak weer een extra glas wijn in of maken een pak koekjes open. Maar wat is een voornemen? Voor mij is dat niet iets praktisch zoals bijvoorbeeld twee keer per week naar de sportschool. Als je niet de drijfveer achter je voornemen kent en daar helemaal voor gaat, is het inderdaad gedoemd te mislukken.

Voor mij is een voornemen een waarde die ik meer ruimte wil geven in mijn leven.

Voor 2019 is dat Vreugde. Wellicht heb je in vorige nieuwsbrieven gelezen dat de afgelopen twee jaar best pittig voor me waren. Maar nu gaat het sinds een paar maanden echt goed. En ik voel aan alles dat ik zo’n enorme behoefte heb om de vreugde van het leven te vieren!
Voor mij betekent het dat ik vreugde wil brengen in alle aspecten van mijn leven: mijn werk, mijn relatie, mijn huis, vriendschappen, mijn lichaam, en ook in mijn outfits!

Iedere ochtend stem ik af op dit verlangen en stel me de vraag hoe ik vreugde kan brengen in de dingen die ik doe. Wat ik kan doen (of laten) om het meer toe te laten in mijn leven. Hoe ik de dingen die gepland staan, op een vreugdevolle manier kan doen. Meerdere keren per dag stem ik af op mijn vreugde-meter.

En het zal je niet verbazen dat ik dus ook een vreugdevol spiegelbeeld wil zien. ‘Toevallig’ ben ik in december naar een nieuwe kapper gegaan, en die heeft -voor mijn gevoel- nieuw leven in mijn haar geknipt. Wat maakt me dat blij! Na twee jaar mijn grijze haren laten uitgroeien (best een lastig proces), heeft hij er nu een super coupe in geknipt die mij vreugde geeft. En sinds een week of zes voel ik mij aangetrokken tot de kleur framboos. Deze kleur kwam ik overal tegen: in winkels, in bloemen, in schilderijen, overal trok die kleur mijn aandacht. Voor mij staat die kleur symbool voor vreugde zoals ik die nu bedoel: aanwezig en toch zacht. Rood met een tintje roze en blauw. Ik heb inmiddels een frambooskleurig vest gekocht en frambooskleurige nagellak en lippenstift. (Weet je trouwens dat er 100% natuurlijke nagellak en make-up bestaat? Ook zoiets om blij van te worden)

Dus iedere keer als ik naar mijn handen kijk, zie ik blije nagels. En word ik herinnerd aan vreugde. De lippenstift is best een felle kleur voor mij, maar tovert een glimlach op mijn gezicht als ik mezelf in de spiegel zie. En het vest brengt mij al vreugde als ik het zie liggen in mijn kast. Laat staan als ik het aandoe.

Hoe is dat voor jou? Kun jij je voornemen voor 2019 terugbrengen tot een woord? En kun je jezelf dan omringen op zoveel mogelijk vlakken van je leven met de energie van dat woord?

En kun je je voornemen met je meedragen in je outfit?

Deze week sprak ik een vriendin en haar woord is ‘Overvloed’. Hoe vertaal je nu zo’n abstract begrip naar zoiets praktisch als een outfit? Het hangt er natuurlijk vanaf wat het woord voor jou precies betekent. Maar een paar suggesties kan ik wel geven: je zou mooie kwaliteitskleding kunnen dragen. Het dragen van een mooie zijden top met een wollen vest bijvoorbeeld. Geeft dat niet een rijk gevoel? Of maak bewust tijd om een keer per maand naar de schoonheidsspecialist te gaan of je nagels te laten lakken (of hier zelf extra tijd voor in te plannen). Of misschien geef je jezelf toestemming om die mooie sieraden iedere dag te dragen.

Een klant van mij had als thema ‘Groots genieten’. Een abstract begrip natuurlijk, maar in haar geval betekende het: afscheid nemen van donkere kleuren, dikke vesten en sjaals. Haar lichaam laten zien, kiezen voor heldere, aanwezige kleuren en een nieuw kapsel.
Kun je het verschil al voelen?

Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw voornemen gesteund wordt door je uiterlijke verschijning? Dat je spiegelbeeld je aan je verlangen herinnert en het dichterbij haalt?

Welke kleine aanpassingen kun je doen om je voornemen de hele dag met je mee te dragen en uit te dragen? Kijk eens naar de kleuren die je draagt, naar accessoires, naar de kwaliteit van je kleding, naar je kapsel. Je hoeft niet je hele garderobe om te gooien, houd de stapjes klein. Zoals ik al zei: voor mij brengen mijn frambooskleurige nagels al heel veel vreugde.

Ik ben benieuwd welke kleine stap een groot verschil voor je gaat maken. Laat je het me weten?

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag of ben je wel toe aan een goed gesprek over hoe je kleding nog meer jouw essentie mag uitstralen? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS stylingscan

In een Zoom-sessie inventariseren we samen jouw behoefte of vraag en help ik je op weg door aan te geven hoe we je vraag kunnen oplossen. Ik geef je een paar fijne en praktische tips waar je concreet mee aan de slag kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Styling inspiratie nieuwsbrief

Ontvang gratis inspiratie in je mailbox. Wil jij uitstralen wie je echt bent? Kun je daar inspiratie bij gebruiken? Schrijf je hier in en ontvang maandelijks mijn stylingtips om je innerlijke schoonheid tot bloei te laten komen.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial

Menu