De betekenis van kleuren

Weet je dat bij verschillende fases in je leven andere kleuren passen? Kleuren doen iets met je, ze stralen een bepaalde energie uit. Zo kun je in een bepaalde fase erg aangetrokken worden door een specifieke kleur. En het kan zomaar zijn dat je een tijd later die kleur helemaal zat bent. Of je hebt een grondige hekel aan een kleur.

Het is leuk om met nieuwsgierigheid te kijken wat de kleuren je willen vertellen. Vaak staat je lievelingskleur voor een talent of een kwaliteit van jou. En de kleur waar je weerstand tegen voelt, nodigt je vaak juist uit om die kwaliteiten van die kleur toe te laten.

Wat is jouw relatie tot kleur? Hoeveel kleur hangt er in je kast? Wat is je lievelingskleur en aan welke kleur heb je een hekel? Om je een stukje op weg te helpen heb ik een korte omschrijving van een aantal kleuren hieronder weergegeven.

Rood

Rood staat voor actief, avontuurlijk, energiek, doorzetten, niet stilzitten. Rood heeft te maken met het materiele aspect van het leven.

Oranje

Oranje staat voor levensenergie, plezier, genieten, sensualiteit, voelen van emoties. Oranje helpt bij het verwerken van oude trauma’s en het levensplezier weer hervinden. Het gaat over meebewegen met het leven en luisteren naar je onderbuikgevoel.

Geel

Geel heeft te maken met individualiteit, het is de ‘ik’ kleur, de kleur van het gezonde zelfvertrouwen (dat is wat anders dan het ego). Het staat voor optimisme, helderheid, focus.

Groen

Groen is de kleur van rust, balans tussen geven en nemen, je hart volgen en anderen de ruimte geven hun eigen pad te gaan. Groen is in oorsprong de kleur van geld. Als je een afkeer van groen hebt, kun je eens kijken of je jezelf genoeg waard vindt om te ontvangen.

Blauw

In het algemeen staat blauw voor communicatie. Het straalt vertrouwen uit, rust en zelfverzekerdheid. Het vermogen om op een praktische manier problemen op te lossen en je eigen waarheid te spreken.

Paars

De kleur staat voor goddelijke inspiratie, spiritualiteit, creatieve energie. De kleur heeft een verbindende kracht naar universele energie.

Zwart

Hoewel zwart technisch gezien geen kleur is, wil ik het hier wel noemen omdat ik veel zwart tegenkom in kledingkasten. Zwart straalt wilskracht, autoriteit en controle uit, met een vleugje mystiek. Met zwart kun je onopgemerkt blijven, waardoor je overal geaccepteerd wordt. Het is ook een kleur om je achter te verschuilen, je laat ten slotte je ware kleuren niet zien. Dat kan zorgen dat je afstandelijk overkomt met zwart.

Vaak nodigt de kleur waar je een hekel aan hebt, je juist uit om datgene te omarmen waar die kleur voor staat. In de video hieronder die ik hierover heb opgenomen (kijktijd 3.36 min), vertel ik je over de kleur waar ik een hekel aan had en hoe ik die heb leren waarderen. En tips voor jou om eens stil te staan bij de kleur waar jij een hekel aan hebt en wat je kunt doen om die meer te omarmen.

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag of ben je wel toe aan een goed gesprek over hoe je kleding nog meer jouw essentie mag uitstralen? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Inspiratie nieuwsbrief

Wil jij uitstralen wie je echt bent maar klopt je spiegelbeeld niet bij hoe je je voelt? Maak je het jezelf soms moeilijk en verlang je naar meer ontspanning en gemak in je leven? Schrijf je dan hier in en ontvang gratis inspiratie in je mailbox.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial

Menu