Als je haar maar goed zit – hoe vind je een topkapper

 

Deze week ben ik weer bij mijn kapster geweest en ik realiseerde me hoe fijn het is om iemand te hebben die mijn haar helemaal tot zijn recht kan laten komen. Bij wie ik ontspannen in de stoel kan zitten omdat ik weet dat ze me snapt. Dat ze mijn smaak kent en weet hoe mijn leven eruit ziet. En dus weet wat ik wel en niet bereid ben om te doen aan mijn haar.

En ik realiseerde me ook dat ik vaak bij klanten merk dat ze niet écht goed weten waarom ze naar hun vaste kapper gaan. Vaak kiezen ze uit gemak een kapper uit de buurt, of ze gaan al zo lang naar dezelfde kapper dat ze zich niet meer afvragen of het nog een echte match is.

 

Waar moet een kapper aan voldoen?

In mijn ogen moet een kapper aan een aantal kwaliteiten voldoen nog voordat ik plaatsneem in de stoel:

  • Zij (of hij) moet natuurlijk een kei in haar vak zijn
  • Je moet een klik hebben met je kapper. Dat iemand heel goed kan knippen of verven, betekent niet automatisch dat ze JOU goed kunnen knippen. Voel dus goed of je een fijn contact hebt met je kapper waarvan je oplaadt.
  • Je moet het gevoel hebben dat zij/hij snapt wie je bent. Je wilt gezien worden en dat gaat verder dan alleen kijken naar je haar. Het betekent dat je het gevoel hebt dat iemand snapt wie je van binnen bent, hoe je leven eruit ziet en wat je nodig hebt.

 

Hoe vind je een topkapper?

Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe kapper. Ik deel graag met je hoe ik een fijne kapper heb gevonden:

  • Bepaal wat belangrijk is voor jou. Ik zocht een kapper die goed krullen kon knippen en met mijn eigenwijze grijze haren uit de voeten kon. Maar voor jou is het misschien belangrijk dat iemand je haar mooi kan verven. Of misschien zoek je iemand die je kan helpen met je droge of dunne haar, problemen met allergieën voor verf of wat dan ook. Of misschien zoek je iemand die je haar heel trendy kan knippen. Voor alle smaken is wel een kapper te vinden.
  • Kijk via google welke kappers er zijn in jouw buurt of binnen de afstand die je bereid bent af te leggen. Kijk met welke producten de verschillende kappers werken. Ik gebruik het liefst duurzame producten, dus ik kijk altijd of de verf- en haarproducten die ze gebruiken natuurlijke producten zijn. Wat is voor jou belangrijk?
  • Vervolgens: ga persoonlijk langs bij de salons waarvan je denkt dat ze geschikt kunnen zijn. Voel de sfeer in de kapsalon, kijk rond. Is het een fijne plek, hoe wordt je begroet, ziet het er schoon uit?
  • En heel belangrijk: maak kennis met degene die je kan gaan knippen. Of vraag een kennismakingsgesprek aan met degene die je het meest aansprak bij je (google) voorselectie. In zo’n gesprek kun je aangeven wat voor jou belangrijk is en vragen aan de mogelijke kapper wat zij van je haar vinden en hoe zij het zouden knippen of verven. Neem eventueel een foto mee van een kapsel dat je graag zou willen. Tijdens zo’n gesprek kun je heel goed voelen of het klikt, of ze je snappen, of ze de tijd voor je nemen (of juist heel gehaast zijn). Het is allemaal informatie die je kunt gebruiken om te kijken waar jij heen wilt.
  • Voelt het gelijk als een 100% ja? Dan maak je natuurlijk direct een afspraak. Maar het is zeker aan te raden dit bij meerdere salons te doen. Om gewoon te leren voelen welke kapper het beste bij je past.
  • En tenslotte: de prijs. Investeer in je kapper. Zoek degene die het beste past, ook als die wat duurder is. Is er een salon met hiërarchie in kappers? Neem altijd de topstylist (wel kennis maken)Het is echt de moeite waard je haar goed te laten knippen, je hebt er iedere dag plezier van. Mooi en goed verzorgd haar maakt een groot onderdeel uit van jouw uitstraling en het geeft je heerlijk veel zelfvertrouwen.

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag of ben je wel toe aan een goed gesprek over hoe je kleding nog meer jouw essentie mag uitstralen? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Styling inspiratie nieuwsbrief

Ontvang gratis inspiratie in je mailbox. Wil jij uitstralen wie je echt bent? Kun je daar inspiratie bij gebruiken? Schrijf je hier in en ontvang maandelijks mijn stylingtips om je innerlijke schoonheid tot bloei te laten komen.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial

Menu