Toen ik nog jong en mooi was

Misschien heb je dé internet-hit van deze week al voorbij zien komen: de toen & nu portretten van bekende (inter)nationale mensen op de Instagram pagina @photo_time_traveling van Ard Gelinck. Hij heeft de portretten zo gephotoshopt dat lijkt of deze mensen met hun jongere versie op de foto gaan.

Ik vind deze foto’s zo bijzonder! Ze laten zo goed zien hoe je als mens verandert in je leven. En wat ik ook mooi vind, is hoe liefdevol ze zijn. Het lijkt alsof de oudere versie de jongere versie omarmt.

Hoe is dat voor jou als je een foto van jezelf ziet van toen je nog jong was?

Ik wil je uitnodigen eens een foto uit die tijd op te zoeken en te voelen wat dat met je doet. Grote kans dat je daar nu met compassie naar kijkt. En iets denkt in de trant van: ‘Ach, wat was ik mooi en leuk. Zo jammer dat ik dat toen niet zag, dat ik mezelf zo onderschatte.’

Toen ik twintig was voelde ik me verloren. Ik wist niet wat ik met mezelf en het leven aan moest. En ik vond mezelf ook niet mooi. Maar als ik nu naar een foto uit die tijd kijk, voel ik zoveel compassie naar die jongere versie van mezelf. Als ik toen wist hoeveel kracht en schoonheid er in mij zat en dat er echt mensen zijn die van me houden, had ik me misschien beter gevoeld. Ik had de versie die ik nu ben eigenlijk nodig!

Ik zie bij bijna al mijn klanten dat ze kritisch zijn wanneer ze naar zichzelf kijken. Waar ze zich vroeger misschien niet knap genoeg vonden, vinden ze zichzelf nu te dik. Of ze keuren hun rimpels af. Of de slapper wordende huid, de brede heupen, of grijze haren. Het lijkt wel of die kritische stem van vroeger gewoon met ze meereist. De boodschap wordt alleen anders.

Maak eens een sprong naar de toekomst.

Visualiseer eens dat je twintig jaar verder bent en een foto tegenkomt van vandaag. Wat zal dat met je doen? Zul je dan ook zeggen: ‘Ach, ik was toen nog best jong en mooi, waarom zag ik dat niet? Nu ben ik pas oud….’

Dus besluit vandaag nog om te stoppen met jezelf af te kraken. Het staat je niet. Het maakt je hard en onaantrekkelijk. Kies in plaats daarvoor voor een ander verhaal. Maak in gedachten een foto van jezelf nu en over twintig jaar en spreek jezelf met compassie en bemoediging toe. Je bent nog steeds mooi en jong. Het hangt er maar net vanaf vanuit welk perspectief je kijkt.

Mijn moeder van 82 vindt mij nog jong. Mijn neef van 17 vindt mij stokoud. Welke is de waarheid? Was ik mooi toen ik twintig was of ben ik nu ook mooi?

Het voordeel van ouder worden, is dat je meer jezelf durft te zijn en je minder ‘erbij wilt horen’. Dus vier iedere levensfase. Je bent hier, dat mag gezien worden. Met prachtige, kwalitatieve kleding in een stijl die helemaal past bij jou. Niet om jonger te lijken, maar om je innerlijke en uiterlijke schoonheid te vieren.

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag of ben je wel toe aan een goed gesprek over hoe je kleding nog meer jouw essentie mag uitstralen? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS stylingscan

In een Zoom-sessie inventariseren we samen jouw behoefte of vraag en help ik je op weg door aan te geven hoe we je vraag kunnen oplossen. Ik geef je een paar fijne en praktische tips waar je concreet mee aan de slag kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Styling inspiratie nieuwsbrief

Ontvang gratis inspiratie in je mailbox. Wil jij uitstralen wie je echt bent? Kun je daar inspiratie bij gebruiken? Schrijf je hier in en ontvang maandelijks mijn stylingtips om je innerlijke schoonheid tot bloei te laten komen.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial

Menu