Zo haal je zelfkritiek uit je kledingkast

Weet je dat je kledingkast tegen je praat? Er hangen ‘je-weet-niet-wat-je-met-mij-aan-moet-hè’ items in, en ‘je-kunt-mij-niet-meer-aan’ broeken. Maar ook ‘je-zou-mij-echt-weg-moeten-doen-maar-ik-zit-zo-lekker’ kledingstukken. Misschien heb jij ‘ik-ben-mooi-maar-kan-met-niks-combineren’ items in je kast. Of ‘ik-zit-niet-lekker-maar-ik-was-zo-duur-dus-ik-blijf’ items. Vaak grijpen vrouwen uiteindelijk naar dezelfde ‘ik-ben-veilig’- items en proberen de minder aangename stemmen te negeren.

Ondanks dat je probeert die stemmen te negeren, doen ze iets met je. Onbewust start je de dag al met zelfkritiek. Het is gewoon niet leuk om iedere dag die mooie broek te zien waar je niet meer in past. Of die dure items waar je je geen raad mee weet. Liever heb je een kast die je toelacht als je ervoor staat. Maar hoe kom je daar?

Ik heb drie simpele tips voor je om ervoor te zorgen dat de grootste kritiek uit je kast verdwijnt zodat er ruimte komt voor nieuwe combinaties.

Tip 1:

Haal alle kledingstukken die 1 maat te klein of te groot zijn (of nog kleiner/groter) uit je kast. Zorg dus dat je alleen items ziet waar je in kunt. Niets frustrerender dan iedere dag geconfronteerd te worden met dat favoriete jasje wat nu echt te strak zit.
Alle items die 1 maat te groot of te klein zijn, bewaar je wel, maar niet in je kledingkast. Doe ze in een koffer in een andere kast, geef ze een plek, maar niet eentje die je dagelijks ziet. Als je een maat bent afgevallen of aangekomen, dan kun je deze items er weer bij halen, maar voor nu wil je dat niet. Alles wat 2 maten te klein of te groot is, doe je weg.

Tip 2:

Selecteer alle items met een vlek of waar een gat in zit/waar iets kapot aan is. Je weet best welke items dit zijn, maar je maakt er nooit prioriteit van om deze items aan te pakken
. Daardoor blijven ze in je kast hangen, maar draag je ze nooit. En dat vervuilt jouw ruimte. Dus haal ze nu allemaal uit je kast en doe ze in de was en breng ze naar de kleermaker (of doe het zelf). Gaat de vlek er niet uit of is het gat niet te repareren? Neem er dan afscheid van.

Tip 3:

Maak een aparte sectie voor sportkleding, relax-kleding voor ‘s avonds op de bank en vakantiekleding. Vaak zie ik dat deze kleding nog tussen de andere kleding ligt, wat gewoon niet praktisch is. #Je wilt echt alleen de kleding zien die past en die je kunt combineren. Dus leg deze kleding in een aparte kast of lade, maar uit het zicht van je dagelijkse kleding.

Zo, nu heb je al een behoorlijk frisse kast. En kun je eens aan de slag met de ‘ik-weet-niet-wat-ik-hiermee-aan-moet’- items, met de veilige items en je favoriete items. Met alle items eigenlijk, want nu hangen er alleen nog kledingstukken in je kast die passen.

En als je hier wat hulp bij kunt gebruiken, kom dan naar mijn gratis stylingworkshop ‘Meer zelfvertrouwen met de juiste kledingstijl’ aanstaande maandag 14 maart van 11.00 – 12.30 uur.
klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag? Wil je eens kennis met mij maken? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Inspiratie nieuwsbrief

Wil jij uitstralen wie je echt bent maar klopt je spiegelbeeld niet bij hoe je je voelt? Maak je het jezelf soms moeilijk en verlang je naar meer ontspanning en gemak in je leven? Schrijf je dan hier in en ontvang gratis inspiratie in je mailbox.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial