Zet de kachel maar lager, zo kom jij warm de winter door!

De winterkou komt er nu toch echt aan en waarschijnlijk ben jij ook bezig met de vraag hoe je je energiekosten zo laag mogelijk kunt houden. We kunnen niet meer zoals vroeger de kachel lekker hoog zetten. Daarom geef ik je een aantal verwarmende stylingtips waarmee jij jezelf deze winter warm kunt houden:

 

De laagjes methode

Trek om warm te blijven meerdere dunne laagjes aan in plaats van dan één dikke. Zo houdt je lichaam je warmte beter vast. Draag dus bijvoorbeeld een strak hemdje, daarover een t-shirt met lange mouwen, daarover een top en daarover een vest.

 

Zacht thermo ondergoed

Dit is hét uitgelezen moment om thermo ondergoed aan te schaffen. Nee, dat zijn niet meer die lelijke dingen die je vroeger onder je skipak droeg. Tegenwoordig is het in alle smaken en stijlen te verkrijgen. Je hebt er hemdjes van, shirts met korte of lange mouwen en zelfs leggings voor onder broeken. Zo kun je heerlijk zacht en warm blijven. (er is ook thermo ondergoed voor degenen met een wol allergie)

 

Warme nek

In de winter heb ik vaak een sjaal om (of mee in mijn tas) Als je nek warm is, dan heb je het minder koud. Investeer in een mooie wollen of zijden sjaal.

Of draag je haar wat langer in de winter, daarmee hou je je nek ook warm.

 

Warme voeten

Koude voeten moet je deze winter koste wat kost vermijden. Als je ervoor zorgt dat je voeten warm zijn, blijf je verder ook makkelijker op temperatuur.  Draag (merino) wollen sokken (of kniekousen), leg een zooltje in je schoen van wol of schapenvacht, draag thuis pantoffels van echt schapenwol. En geef ze ‘s avonds een heerlijk voetenbadje, dat ontspant en dan slaap je ook lekker.

 

Warme benen

Wil je deze winter een rok of jurk dragen? Er zijn panty’s die de warmte beter vasthouden:

  • kies voor opaque panty’s, deze zijn dikker van structuur en dus warmer.
  • kies de hoogste dernier mogelijk, dat is meestal 100 dernier. Maar deze panty heeft 250 dernier
  • Je kunt natuurlijk ook een maillot dragen, die is vaak lekker warm, maar heeft een iets andere uitstraling dan een panty.
  • Er bestaan ook panty maillots die eruit zien als een panty, maar een toevoeging hebben in het materiaal van wol of katoen. Daardoor voelen ze comfortabel aan en zijn ze lekker warm.
  • Op social media word je gek gemaakt met een advertentie van een panty waar echt fleece in zit. Ik heb er zelf een uitgeprobeerd. Ik vond hem klein uitvallen (ik paste er zelf net in) en in de voet zit geen fleece waardoor je toch snel koude voeten krijgt of een sok moet dragen. De panty ging bij mijn tenen al op de eerst dag kapot dus ik vind het geen topper.
  • Veel vrouwen dragen graag leggings met sokken om warm te blijven. Ik ben geen voorstander van leggings! Ze lubberen meestal snel en je ziet snel knieen. Dat ziet er niet heel elegant uit onder een rok. Je hebt nu betere alternatieven!

Dit waren mijn verwarmende stylingtips, ik hoop van harte dat ik je hiermee iets makkelijker door de winter heen kan helpen. Laat je me weten of ze nuttig zijn? Ik vind reacties altijd leuk om te ontvangen.

liefs, Judith

PS  Op  donderdag 15 december van 10.00 – 11.30 uur  geef ik een  GRATIS online styling workshop. In deze workshop vertel ik je hoe je je buitenkant kloppend kunt maken met je binnenkant zodat je een uitstraling krijgt van onschatbare waarde. Klik HIER voor meer info & aanmelden

Omdat ik persoonlijk met mensen werk in de workshop, komt er GEEN opname van beschikbaar.

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag? Wil je eens kennis met mij maken? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Inspiratie nieuwsbrief

Wil jij uitstralen wie je echt bent maar klopt je spiegelbeeld niet bij hoe je je voelt? Maak je het jezelf soms moeilijk en verlang je naar meer ontspanning en gemak in je leven? Schrijf je dan hier in en ontvang gratis inspiratie in je mailbox.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial