Ze nemen me maar zoals ik ben!

In de top 3 van excuses die ik hoor om niet met styling aan het werk te gaan, staat deze:
‘Ze nemen me maar zoals ik ben’. Waarmee vrouwen vaak bedoelen (als ik doorvraag), dat ze bang zijn dat ze door mij een imago aangemeten krijgen dat niet klopt. Styling is uiterlijk vertoon, oppervlakkig en het gaat tenslotte om de inhoud.

Ik deel mijn visie hierop met een voorbeeld. Stel je bent ondernemer. Dan heb je een website. Je wilt dat mensen je kunnen vinden, dat ze weten wat jij ze kunt bieden en je wilt ervoor zorgen dat ze contact met je op kunnen nemen. Ik ken geen enkele ondernemer die losse teksten zonder opmaak op een homepage zet en dan vervolgens zegt: ‘ze doen het er maar mee’.

Iedere ondernemer denkt na over de indeling van de teksten, de leesbaarheid, de kleuren op de website, de foto’s. Het mag jouw energie uitstralen, zodat mensen al aanvoelen wat jij biedt en waarom ze bij jou moeten zijn en niet bij een ander.

 

Wat is het verschil met kledingstyling? Waarom gelden daar ineens andere regels?

 

Waarom mag je daar niet nadenken over met welke vormen en kleuren jouw boodschap het beste overkomt? Zodat mensen alvast kunnen voelen wat jij biedt nog voordat je je mond hebt opengedaan?

Tenzij je naakt door het leven gaat, maak je een keuze in wat je aantrekt en daarmee maak je ook de keuze in wat je laat zien van jezelf. En vaak zie ik dat vrouwen veilige keuzes maken. En een afgezwakte versie laten zien van zichzelf. Daarmee zenden zij een verwarrende boodschap uit. Er is een mismatch tussen wat ze zeggen en hoe ze zich presenteren.

Congruentie zoals ik dat noem is belangrijk. De buitenkant moet kloppen met de binnenkant. Door styling komt juist de binnenkant meer naar voren. Daardoor wordt je aantrekkelijk, ben je authentiek en geloofwaardig. En vergeet niet wat een fijne outfit kan doen voor je zelfliefde en je zelfvertrouwen 😉

Ik werd twee weken geleden over dit onderwerp geïnterviewd door Petra Kuipers, die een podcast serie heeft over wat (zelf)leiderschap in de huidige maatschappij inhoudt. We spraken over wat leiderschap en styling met elkaar te maken hebben, het belang van congruentie en hoe je zorgt dat je uitstraalt wie je in essentie bent. Met praktische tips en persoonlijke verhalen. Klik hier om het gesprek te luisteren

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag? Wil je eens kennis met mij maken? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Inspiratie nieuwsbrief

Wil jij uitstralen wie je echt bent maar klopt je spiegelbeeld niet bij hoe je je voelt? Maak je het jezelf soms moeilijk en verlang je naar meer ontspanning en gemak in je leven? Schrijf je dan hier in en ontvang gratis inspiratie in je mailbox.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial