Voorbij Perfectie

Ik weet het nog goed. Het zal zo’n 7 jaar geleden zijn geweest. Ik gaf toen regelmatig styling advies bij een leuke winkel waar kleding van jonge ontwerpers werd verkocht. Klanten konden bij mij een korte sessie boeken waarin ze 2 kledingstukken meenamen waar ze over twijfelden of die ze niet droegen. Ik keek dan met ze waar dat aan lag en of/hoe ze het konden combineren.

Die dag kwam er een vrouw met een prachtig colbert bij me langs. Ze liet het colbert zien en op mijn verzoek trok ze het aan. Ik zei: ‘deze is véél te groot!’
Waarop ze zei: ‘Ja, maar ik heb hem gekregen van Victor & Rolf…’ (twee bekende Nederlandse ontwerpers)

Tja, wat te doen? Ik wilde niet zomaar Victor & Rolf afkeuren en liep de winkel in op zoek naar iets wat bij het colbert zou passen. Ik pakte een leren baggy broek en een overhemd met een enorme kraag. Allemaal ook veel te groot voor haar. En een paar stoere gympen.
Ze trok het aan … en het stond weergaloos.

De klant was zo blij dat ze alle items kocht. Ik was zelf ook onder de indruk.
Ik had met een veel te groot item een geweldige outfit gemaakt.

Op die dag realiseerde ik me: het hoeft niet perfect te zijn om het kloppend te maken. Soms is iets wat niet binnen de (styling) regels past juist wat het aantrekkelijk maakt. Regels zijn fijn en handig, maar soms is het ook fijn om buiten de lijntjes te kleuren.

Sinds dat moment durfde ik de styling regels meer los te laten en mijn intuïtie meer te volgen. Verrassender kleurcombinaties te maken. Klanten items te laten kopen die officieel niet bij hun figuur pasten.

Hierdoor ben ik beter geworden in mijn werk. En kan ik klanten een echte ‘beauty signature’ meegeven die helemaal afgestemd is op wie ze in essentie zijn.

Hoe is dat voor jou? Durf jij regels af en toe los te laten om tot een beter resultaat te komen? Of vind je dat te spannend? Op welk vlak ben jij nog het braafste meisje van de klas? Onderzoek het eens en misschien kun je jezelf toestemming geven om een keer af te wijken van de regels. Gewoon om eens te ervaren wat er dan gebeurt. Het zou zomaar kunnen dat er een nieuwe wereld voor je open gaat…

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag? Wil je eens kennis met mij maken? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Inspiratie nieuwsbrief

Wil jij uitstralen wie je echt bent maar klopt je spiegelbeeld niet bij hoe je je voelt? Maak je het jezelf soms moeilijk en verlang je naar meer ontspanning en gemak in je leven? Schrijf je dan hier in en ontvang gratis inspiratie in je mailbox.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial