Styling & de Wet van Aantrekkingskracht: een magische combinatie

Toen ik deze zomer een traject evalueerde met een klant, zei ze tegen mij: ‘kleding is pure ‘Wet van Aantrekkingskracht!’ Ik weet niet of je bekend bent met het fenomeen ‘de Wet van Aantrekkingskracht’, maar het komt erop neer dat als je iets wilt bereiken in het leven -op welk vlak dan ook- je dat als het ware naar je toe kunt halen door al in de energie van die situatie te stappen. Door af te stemmen op die frequentie, het te voelen en ernaar te gaan leven, ‘trek’ je als het ware die nieuwe situatie naar je toe. Het gaat wat ver om het hier helemaal uit te leggen, want het is simpel en ingewikkeld tegelijk en uitleggen gaat ver buiten mijn expertise (hoewel ik er zelf dagelijks mee werk).

Als ik het even naar mijn vakgebied vertaal, komt het erop neer dat aantrekking en ‘aantrekkelijk zijn’ betekenen dat je laat zien wie je van binnen werkelijk bent. En dat je jezelf als het ware al kleedt naar de persoon die je graag wilt zijn. Zodat je datgene wat je graag wilt bereiken al een stukje meer naar je toe trekt.

Hoe is dat bij jou? Zie jij de vrouw die je wilt zijn terug in de spiegel? Of zie je nog een afgezwakte versie ervan?

Mijn klant vond het in het begin overweldigend om zichzelf in al haar pracht te zien. En dat snap ik. We zijn zo gewend om niet teveel op te vallen, om complimenten af te zwakken en om vooral niet te apart gekleed te gaan.

Ik kan je gerust stellen: je hoeft echt geen knalrode jurk aan, je gezicht vol te smeren met make-up en je haar iedere week door de kapper in de krul te laten zetten om je essentie te laten zien. Je hoeft niet mega op te vallen (het kan en mag natuurlijk wel!). Soms zit het juist in de details.

Bij haar was het vinden van een eigen stijl met aparte vormen en keuze in de juiste kleuren genoeg. Het maakte haar heel aantrekkelijk.

Toen ik laatst in het kader van mijn zomer-actie bij een andere klant was, maakte een broche het verschil. De outfit die we hadden gemaakt was mooi, maar toen ik een broche op de revers van haar jasje spelde, kreeg ze ineens een magische uitstraling. Ik werd gewoon een beetje verliefd op haar!

Aantrekkelijk zijn voelt vaak onwennig

Het is zo mooi als ik zie dat het klopt. En juist dat maakt het spannend voor mijn klanten. Want ineens voelen ze zich krachtig en kwetsbaar tegelijk. Het voelt onwennig ineens zo aantrekkelijk te zijn. Maar ook voelen ze dat ze zich juist minder druk maken om wat anderen ervan vinden omdat de outfit zo goed past bij wie ze zijn.

Ik merk dat veel vrouwen het leuk vinden er goed uit te zien, maar het ook een beetje oppervlakkig vinden om zich met kleding bezig te houden. Dat is het niet als je het ziet als een manier om expressie te geven aan wie je werkelijk bent.

Aantrekkelijk zijn betekent niet dat je meegaat met de laatste trends of dat je je kleed voor een ander. Het betekent dat je -net zoals bijvoorbeeld een bloem- je pracht laat zien. Dat je niet langer in die knop blijft, maar tot bloei komt. En daarmee situaties en mensen aantrekt die precies bij jou en jouw verlangens passen.

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag of ben je wel toe aan een goed gesprek over hoe je kleding nog meer jouw essentie mag uitstralen? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS stylingscan

In een Zoom-sessie inventariseren we samen jouw behoefte of vraag en help ik je op weg door aan te geven hoe we je vraag kunnen oplossen. Ik geef je een paar fijne en praktische tips waar je concreet mee aan de slag kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Styling inspiratie nieuwsbrief

Ontvang gratis inspiratie in je mailbox. Wil jij uitstralen wie je echt bent? Kun je daar inspiratie bij gebruiken? Schrijf je hier in en ontvang maandelijks mijn stylingtips om je innerlijke schoonheid tot bloei te laten komen.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial

Menu