Sommige dingen heb je niet in de hand

Misschien heb je eerder in deze blogs gelezen dat ik ben gevraagd voor een item over kleding in het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin Lekker Leven. Ondanks dat dit kilometers ver uit mijn comfortzone was, heb ik ja gezegd en de opnames zijn inmiddels achter de rug. Op 25 april tussen 17.00 – 18.00 komt mijn item voorbij op RTL4. Tot die tijd neem ik je mee in mijn avontuur in aanloop naar de uitzending.

Op het moment dat ik dacht dat alles geregeld was, kwam het script…

Het was donderdagavond 20.00 uur. Eindelijk was daar het script. De opnames zouden op dinsdag plaatsvinden. Nieuwsgierig begon ik te lezen, totdat ik las dat ik 8 outfits van top tot teen zou tonen die het verhaal zouden verduidelijken. Ik had 5 kledingstukken achter laten hangen bij Mart Visser. Ik dacht dat ik klaar was met de voorbereidingen 🙄. Ik had me niet gerealiseerd dat voor televisie je alle punten die je wilt bespreken, op een andere manier in beeld moet brengen. Vijf minuten lang naar een pratend hoofd op tv kijken is niet interessant. Bij Mart Visser zijn ze in het weekend gesloten en ik had vrijdag een shopsessie met een klant, dus er bleef weinig tijd over om die outfits te regelen.

Ook hier besloot ik dat dit mijn plezier niet mocht bederven en dat het makkelijk mocht gaan. Alles zou me immers in mijn schoot vallen. Dus na een paar keer diep ademhalen, ging ik op zoek naar oplossingen. Ik herschreef een deel van het script om het verhaal duidelijker te maken. Hierdoor werd mij ook duidelijker wat ik zou laten zien. De redactrice gaf aan dat hun productieteam me kon helpen, dus ik besloot een aantal items door hun te laten regelen. Dat scheelde mij tijd. Verder ging ik langs bij kledingwinkel Summum, een mooi kledingmerk waarvan ik de medewerksters inmiddels goed ken. Ik vroeg of ik kleding van hun kon lenen en dat was prima. Ik ging langs bij een vriendin voor extra schoenen en accessoires. En zo bleek dat door uit te besteden en te vragen ik alles voor elkaar kreeg.

Op de middag voor de opnames, bracht ik alle kleding naar de conceptstore van Mart Visser. Daar zou nog een heel mooi jeans pak geleverd worden vanuit hun webshop. Dit pak had een prominente rol in mijn verhaal. Helaas bleek dat het pak niet was aangekomen….
Er was nu niets meer te regelen, want het was inmiddels 18.00 uur en de volgende ochtend startten de opnames. Even schoot ik in de stress: wat nu?

Na een paar minuten besloot ik dat we dan het script maar een beetje moesten aanpassen en ik een ander topstuk van Mart Visser zou laten zien. Ik was verbaasd over mijn eigen aanpassingsvermogen.

De opnamedag

Tijdens de opnamedag merkte ik dat ik onbewust goed voorbereid was voor deze dag. Ik ben inmiddels 10 jaar werkzaam als Styling coach, dus je kunt mij ‘s nachts wakker maken en ik praat wel een uur vol over dit onderwerp. Door mijn jarenlange beoefening van ontspanning en kiezen voor de makkelijke weg, bleek dat ik dit nu in spannende situaties goed kon toepassen. En zelfs de Corona-tijd bleek in dit opzicht een zegen. Ik ben veel online gaan werken, waardoor ik mezelf al vaak op beeld heb gezien. Ik heb gewerkt aan meer ontspanning in mijn gezicht en nek en ik heb geleerd om mild naar mezelf te kijken. Daarnaast was ik gewend om naar dat piepkleine stipje te kijken wat de camera was van mijn laptop. Dus toen de cameraman op de opnamedag vroeg of ik in de (grote) lens wilde praten, was dat geen probleem.

Ik heb genoten van de opnamedag, natuurlijk wel met een gezonde spanning. Het script is nog zo’n keer of drie veranderd en dat voelde prima. Ik mocht daarover meebeslissen dus het voelde echt als een co-creatie.

Het was natuurlijk wel spannend, dus toen ik mijn afsluitende zinnen had uitgesproken, zei de regisseuse: ‘nu doen we dit nog een keer over en dan mag je aan het eind lachen’ En eerlijk: toen kreeg ik vanwege de spanning in mijn kaken mijn mondhoeken nauwelijks nog omhoog 😆. Dus hoe die laatste glimlach eruit ziet, dat weet ik niet…

Aanstaande maandag 25 april tussen 17.00 -18.00 uur kom ik met mijn item van 5 minuten voorbij in het programma Eigen Huis & Tuin Lekker Leven bij RTL4. En nee…. ik heb nog niets gezien, het wordt ook voor mij een verassing wat ze er in de montage van hebben gemaakt!

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag? Wil je eens kennis met mij maken? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Inspiratie nieuwsbrief

Wil jij uitstralen wie je echt bent maar klopt je spiegelbeeld niet bij hoe je je voelt? Maak je het jezelf soms moeilijk en verlang je naar meer ontspanning en gemak in je leven? Schrijf je dan hier in en ontvang gratis inspiratie in je mailbox.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial