Outfit stress of niet?

Misschien heb je eerder in deze of deze blog gelezen dat ik ben gevraagd voor een item over kleding in het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin Lekker Leven. Ondanks dat dit kilometers ver uit mijn comfortzone was, heb ik ja gezegd en de opnames zijn inmiddels achter de rug. Op 25 april tussen 17.00 – 18.00 komt mijn item voorbij op RTL4. Tot die tijd neem ik je mee in mijn avontuur in aanloop naar de uitzending.

 

Als styling coach op tv komen, wat doe je dan aan?

Een van de misvattingen over mij (of andere stylisten) is dat we nooit outfit stress hebben. Ik bedoel, een relatietherapeut heeft toch ook wel eens ruzie met zijn partner? En een mindfulness coach is denk ik ook niet 100% van de tijd zen? Nou, zo denken wij ook wel eens (teveel) na over wat we aandoen. Vooral omdat mensen er bij ons misschien wel extra op letten wat we dragen.

Nadat ik mijn haar en make-up had geregeld (zie vorige blog), kwam dus de vraag wat ik aan zou doen op tv. Wat wilde ik uitstralen met mijn outfit? Toen ik daar over na begon te denken dacht ik ineens aan de hoeveelheid kijkers van het programma en dat die allemaal iets van mij zouden gaan vinden. Daar werd ik toch wel een beetje zenuwachtig van.

Gelukkig is er een remedie tegen mogelijke kritische stemmen, hetzij van jezelf hetzij van anderen. En dat is dat als je met je kleding helemaal laat zien wie je bent, iets draagt wat typisch jou is, iets aanhebt waar je zelf helemaal verliefd op bent, dan ben je minder vatbaar voor kritiek van anderen. Als jij voelt dat jij je mooiste zelf bent, dan kan een ander dat misschien niet mooi vinden, maar dat zal jou minder raken.
Dus ik besloot vooral mezelf te laten zien, mezelf te zijn en dus een outfit te zoeken waar ik zelf helemaal gelukkig van werd.

En zoals ik in mijn vorige blog al zei, had ik de intentie uitgezet dat alles makkelijk zou gaan en in mijn schoot zou vallen. Dus ook mijn outfit. Nu heb ik de mazzel dat ik vaak in de stad ben om kleding voor mijn klanten te zoeken, dus ik kon mooi ook even voor mezelf rondkijken.

 

Vertrouwen houden

Maar zo eenvoudig was het niet. Ik zag wel mooie dingen, paste het een en ander, maar niets was goed genoeg. Ik bleef echter mijn intentie koesteren dat het makkelijk mocht gaan. Ik bleef focussen op hoe ik me zou voelen als ik dé outfit zou vinden.

Op een dag liep ik in de Bijenkorf, op zoek naar items voor een klant. Ik was in gedachten verzonken toen een verkoopster even kort een top recht hing in een rek. De top zag eruit alsof die niet op dat rek hoorde en het intrigeerde mij. Ik ging even kijken. Ik was blij verrast: deze was mooi en mijn maat. Ik ging passen en ik voelde meteen een enorme JA.

Eenmaal thuis ging ik enthousiast de top passen met broeken en rokken uit mijn kast. Maar helaas, ik werd er niet blij van. Nadat ik mijn hele kast had doorgespit, gaf ik het bijna op. Ik keek nog één keer bij het stapeltje zomerkleding en ineens….. zag ik daar mijn mooie crème faux leather broek die was weggezakt in het stapeltje. Het bleek de perfecte match te zijn met de top.
Er ging een heerlijk, vreugdevol gevoel door mijn lichaam. Ineens kon het me niets meer schelen wat mensen zouden denken van mijn outfit. Dit was MIJN outfit. Hier voelde ik me helemaal super in.

Dit is het gevoel dat ik ook altijd met mijn klanten zoek. Het moment waarop je voelt dat het klopt. De outfit die je helpt om spannende dingen te doen omdat je weet dat je er geweldig uit zult zien.

Ik begon zin te krijgen in de opnames die over 5 dagen zouden zijn. Ik had voor mijn gevoel alles geregeld. Ik hoefde nu alleen nog maar te relaxen om zo ontspannen mogelijk voor de camera te staan. Alleen had ik het script nog steeds niet ontvangen… en dat werd nog wel een dingetje 😉 waarover ik de volgende keer meer zal vertellen.

Noteer alvast in je agenda: maandag 25 april bij RTL4 Eigen Huis & Tuin Lekker Leven tussen 17.00- 18.00 kom ik 5 minuten voorbij.

Enne… nee ik heb het item nog niet gezien, het wordt ook voor mij een verassing wat ze er in de montage van hebben gemaakt!

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag? Wil je eens kennis met mij maken? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Inspiratie nieuwsbrief

Wil jij uitstralen wie je echt bent maar klopt je spiegelbeeld niet bij hoe je je voelt? Maak je het jezelf soms moeilijk en verlang je naar meer ontspanning en gemak in je leven? Schrijf je dan hier in en ontvang gratis inspiratie in je mailbox.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial