Kijken en bekeken worden … zo heb je een ontspannen (strand)vakantie

De zomervakantie is aangebroken en dat betekent voor velen van ons dat we richting een zonnig oord vertrekken om daar vakantie te vieren. Of dat we lekker in eigen land genieten van zon, zee en strand.

Hoewel de zomer voor velen het fijnste seizoen van het jaar is, is het voor een aantal vrouwen juist de meest confronterende tijd. Kun je in de winter je lichaam nog verhullen onder lagen kleding, met het stijgen van de temperaturen is dat steeds moeilijker. En als je dan ook nog naar het strand wilt, levert dit soms stress op.

Want wat zullen anderen wel niet van je denken?
‘Kan die bikini eigenlijk nog wel, of moet ik met mijn dikke buik niet een badpak dragen?’
‘Ik schaam me dood voor mijn cellulitis’
‘Met mijn grote borsten durf ik niet op het strand met mijn kinderen te spelen’
‘Die lelijke spataders vallen enorm op’
‘Met mijn overbeharing durf ik geen bikini of badpak aan’

We hebben allemaal onze onzekerheden.
Wat de meeste vrouwen zich niet realiseren, is dat we anderen vanuit ons eigen tekort bekijken. Als jij een issue hebt met je buik, dan beoordeel je andere vrouwen op het strand hierop. Heeft zij een nog dikkere of juist strakkere buik? Is zij dus minder of beter dan jij? De vrouw met de strakke buik heeft misschien weer een issue met haar kromme benen. Die kijkt niet naar jouw buik, maar naar jouw benen.

Andere vrouwen zijn helemaal niet bezig met jouw issue, ze zijn druk met zichzelf!

We vergroten ons eigen ‘tekort’ enorm uit, heel vermoeiend. En we realiseren ons te weinig dat we helemaal niet zo streng afgerekend worden op wat we niet mooi vinden aan onszelf.

Hoe zou het zijn als we het deze zomer eens anders aanpakken? Als je weet dat we allemaal met onze onzekerheden op het strand zitten, kunnen we dan ook milder worden?

Wiebelende borsten, platte billen en kromme benen

Kunnen we openstaan om te genieten van onze wiebelende borsten, dikke, dunne of platte billen en lange, korte of kromme benen? Van onze cellulitis, littekens en moedervlekken? Van sprietig haar, lange lokken en mooie vlechten?

Er is zo’n grote variëteit aan lichamen, zullen we besluiten dat ze allemaal mooi en goed genoeg zijn, inclusief jouw eigen lichaam?

Het is zo belangrijk dat wij als vrouwen liever worden naar onszelf. Laten we deze zomer met een milde blik naar ons lichaam en naar elkaar kijken. Geef jezelf deze zomer de ruimte om alles aan je lichaam te omarmen en ook te kijken naar wat je wél mooi vindt aan jezelf. Sterker nog: geef deze zomer eens alle aandacht aan die lichaamsdelen waar je tevreden over bent. Door je aandacht en focus te verleggen, zul je merken dat je je beter gaat voelen.

Ik daag je uit om met jezelf te pronken!

Trek de aandacht naar die delen die je mooi vindt. Heb je slanke enkels? Draag een sieraad om je enkels. Ga naar het strand met knalrode lippenstift. Zet een grote zonnebril op, of een leuke hoed. Lak je nagels. Smeer je huid in met fijne producten en trek de bikini of badpak aan die JIJ mooi vindt.

Ik werk met zoveel vrouwen met zoveel lichamen. Teveel vrouwen schamen zich voor bepaalde delen van hun lichaam. Dat is zo jammer, want schaamte haalt je energie naar beneden. Dus probeer deze zomer eens met jezelf te pronken, dat doet je lichaam goed en geeft een boost aan je zelfvertrouwen.

Daarmee is de kans groter dat je opgeladen en ontspannen van je vakantie terug komt.

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag? Wil je eens kennis met mij maken? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Inspiratie nieuwsbrief

Wil jij uitstralen wie je echt bent maar klopt je spiegelbeeld niet bij hoe je je voelt? Maak je het jezelf soms moeilijk en verlang je naar meer ontspanning en gemak in je leven? Schrijf je dan hier in en ontvang gratis inspiratie in je mailbox.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial