Druk in je hoofd? Dit gaat je helpen

Je herkent vast de volgende situatie: je bent lekker aan het werk en je wilt iemand even een appje sturen. Je opent je whats app en ziet dat iemand je een bericht heeft gestuurd. Nieuwsgierig kijk je even wat diegene je zegt. En je antwoord ook gelijk even. Daarna denk je ‘wat was ik ook alweer aan het doen?’

Je opent je mail om iemand te mailen. Je ziet wat er allemaal is binnengekomen. Je opent toch even de mail van die potentiële klant, want daar zat je al een paar dagen op te wachten. Je bent druk met het antwoorden van die mail. En vervolgens lees je ook even de andere binnen gekomen mails. Daarna vraag je je af ‘waar was ik ook alweer mee bezig?’

Zo worden we de hele dag afgeleid en heen en weer geslingerd tussen belangrijke en niet belangrijke dingen.

Je kijkt naar je to-do-lijst en begint weer moedig aan een actiepunt, maar dan komt er een telefoontje die je natuurlijk aanneemt. Je wilt een post plaatsen op Instagram, maar je zit vervolgens een half uur stories te lezen van anderen.

We zijn de hele dag druk, maar helaas niet echt productief. En dat geeft een vervelend gevoel. Het erge is: we realiseren ons niet eens dat we niet productief zijn. Ergens maken we onszelf wijs dat we goed bezig zijn, maar dat is niet zo.

Hier is waar het aan ontbreekt: FOCUS

Echte focus is weten waar je je aandacht op richt en ALLES verder laten voor wat het is. Het helpt enorm als je er ook een tijdsslot aan vast knoopt. Dus voor deze blog heb ik een half uur ingepland. In dat half uur sluit ik alles buiten, kijk ik niet op mijn telefoon, neem ik geen berichten aan, doe ik de deur niet open. Ik focus met volledig op wat ik te zeggen heb en daardoor lukt het me dit in de vooraf gestelde tijd te doen.

Focus kan in uitdagende tijden waarin er veel op je afkomt, je grootste vriend zijn. Je focus richten is je energie sturen. Hoe duidelijker je dat doet, hoe minder energie al je acties kosten. Gerichte focus zorgt er zelfs voor dat je energie toeneemt.

Als jij nu bijvoorbeeld druk bent met de vakantie die eraan komt, en je moet je werk afronden en je vakantiespullen inpakken, dan is Focus je grootste helper.
Plan heel nauwkeurig momenten in voor datgene wat je moet doen. En laat AL het andere links liggen.

Dus wil je dat bericht op Instagram zetten, dan kijk je pas naar andere posts en stories als die van jou erop staat. Moet je inkopen doen voor je vakantie? Plan een kwartier in om een lijst te maken wat je moet kopen en doe niks anders.

Focus helpt je om beter in het Hier & Nu te zijn omdat je heel gericht bezig bent met 1 ding. Je bent ineens wél productief omdat je je aandacht nauwgezet en aandachtig stuurt. Dat geeft een fijn gevoel. Je signaleert bovendien veel sneller wanneer je weer afgeleid bent en je merkt goed waar je energie wel en niet van opknapt. En niet onbelangrijk: zolang je goed gefocust bent, zijn de (kritische) stemmen in je hoofd een stuk rustiger. Probeer het maar uit.

Plan een uur in om je administratie bij te werken. Een half uur om je moeder terug te bellen. Een half uur de hond uitlaten (en dan niet bellen en appen, maar luisteren naar de vogels, spelen met je hond en de wind in je haren voelen).

Uit eigen ervaring weet ik dat het beste medicijn voor drukte in mijn hoofd, focus is. En focus kan ook zijn: een hele middag niets doen …. telefoon uit en lekker wandelen of fietsen.

Ik nodig je uit om hier eens mee te spelen en te ervaren hoe dit werkt voor jou. Laat je het me weten? Reacties vind ik altijd leuk om te ontvangen.

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag? Wil je eens kennis met mij maken? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Inspiratie nieuwsbrief

Wil jij uitstralen wie je echt bent maar klopt je spiegelbeeld niet bij hoe je je voelt? Maak je het jezelf soms moeilijk en verlang je naar meer ontspanning en gemak in je leven? Schrijf je dan hier in en ontvang gratis inspiratie in je mailbox.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial