De uitverkoop: tips om je graaizucht in toom te houden 😉

en miskopen te voorkomen

De uitverkoop is weer van start gegaan. Tot eind juli gaan de kortingen oplopen tot soms 70%. Dit geeft jou een mooie kans om je garderobe aan te vullen met betaalbare items. Maar het is wel opletten geblazen, want juist in de uitverkoop worden de meeste miskopen gedaan.

 

De grootste uitglijders zijn deze:

Van lage prijzen word je hebberig.

Tegen iets dat 50 tot 70% is afgeprijsd is het moeilijk nee zeggen. Het lijkt wel of ineens de eisen die je aan het kledingstuk stelt ook een stuk minder worden. Voor die paar tientjes trek je het wel 2x aan en dus mag het truitje dat eigenlijk iets te strak zit toch mee… herkenbaar?

Door de lage prijzen ga je minder kritisch kijken.

Omdat het zo goedkoop is, kijk je niet goed genoeg of het wel de juiste maat heeft, of het wel goed past, of de kwaliteit goed genoeg is en of je het wel nodig hebt. Het geluksgevoel overheerst, je kunt immers een duur item voor weinig geld scoren! Probeer dan nog maar eens logisch na te denken …

 

7 slimme tips om niet uit te glijden tijdens de uitverkoop:

Zo slibt je kast dicht met items die je niet gaat dragen en dat is zonde. De uitverkoop is er om jou de kans te bieden een paar items die je altijd al wilde hebben nu aan te kunnen schaffen. Wees dus slim als je gaat shoppen in de uitverkoop:

  1. Bedenk voordat je gaat shoppen thuis wat je nodig hebt en maak daar een lijstje van. Zo ben je goed voorbereid. De winkels doen er alles aan om jou naar binnen te lokken en je zoveel mogelijk te laten kopen dus jij moet goed weten wat je wilt.
  2. Denk bij iedere winkel die je binnen gaat weer even aan je lijstje. Zo hou je focus en vervolgens kijk je alleen naar die items. Ga dus niet naar jurken kijken als je een vest nodig hebt!
  3. Zoek je een top bij een broek die in je kast hangt? Neem die broek mee als je gaat shoppen. Soms kun je uitverkoop artikelen niet ruilen, zo voorkom je teleurstelling.
  4. Check uitverkoop artikelen altijd op vlekken, ontbrekende knopen etc. Ze hangen al lange tijd in de winkel, zijn al vaak gepast, dus goed opletten!
  5. Realiseer je bij het passen dat het iets te korte truitje niet langer wordt in je kast en die broek die niet echt lekker zit, thuis niet ineens wel lekker gaat zitten. Geen enkel item dat niet goed zit heeft recht op een plek in jouw kast, zelfs als het maar 15 euro kost.
  6. Neem het alleen mee als je zin hebt het gelijk aan te houden en als je weet hoe je het gaat dragen. Hoe leuk dat bloesje misschien ook is, je hebt er niets aan als je het niet kunt combineren.
  7. En misschien wel de belangrijkste tip: Laat je kast niet dicht slibben met items die het net-niet zijn. Blijf eerlijk over wat je past. Soms wil je een kledingstuk zo graag meenemen, dat je niet meer zuiver kunt kijken. Dus wanneer je twijfelt, vraag jezelf dan af of dit een topstuk is die het verdient in jouw kast te hangen. Of dat het weer het zoveelste wel-leuk-maar-niet-bijzonder item is. Dat zijn namelijk energievreters in je kast en daar word je niet gelukkig van.

Wat in je kast hangt, zegt iets over hoe jij jezelf ziet en op waarde schat. Koop dus bewust!
Succes!

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag? Wil je eens kennis met mij maken? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Inspiratie nieuwsbrief

Wil jij uitstralen wie je echt bent maar klopt je spiegelbeeld niet bij hoe je je voelt? Maak je het jezelf soms moeilijk en verlang je naar meer ontspanning en gemak in je leven? Schrijf je dan hier in en ontvang gratis inspiratie in je mailbox.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial