Dat ene telefoontje dat mijn comfortzone deed sneuvelen…

Het is woensdag 02 maart. Ik ben met een kastsessie bezig bij een klant als ik word gebeld. Ik neem niet op als ik aan het werk ben, dus ik laat de voicemail inspreken.

Als ik klaar ben bij mijn klant en in de auto zit om naar huis te rijden, besluit ik toch even het voicemail bericht af te luisteren.

‘Goedemiddag, met Thalia van de redactie van het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin Lekker Leven’. Ik bel je omdat we voor ons programma graag een item willen opnemen over kleding in relatie tot werk in het kader van de Dag van de Arbeid. Zou je bereid zijn om dit met ons te doen? Ik hoor het graag, fijne dag.’

😳😳😳😳😳

Ik zit in de auto en mijn systeem gaat op slot. Ik voel een hele grote NEE. Natuurlijk ga ik dit niet doen. Op de tv komen is veeeeeel te spannend. De vlekken schieten me al in de nek bij het idee. En met mijn hormoonschommelingen (de overgang) vraagt dit teveel energie van mij en ik ben al zo snel moe. Daarnaast heb ik al jaren geen tv meer, ik ken dat programma helemaal niet. Wat moet Eigen Huis & Tuin met een item over kleding?

Ik besluit dat ik het niet ga doen en rij naar huis. Als ik thuiskom, ben ik moe en wil lekker relaxen op de bank. Maar ik vind wel dat ik eerst terug moet bellen om te zeggen dat ik dit niet ga doen. Dus ik besluit dat snel af te handelen en me dan op de bank te nestelen.

 

De deur op een kier, je weet maar nooit

En dan ineens -vraag niet hoe en waarom- bedenk ik me dat het misschien goed is de deur niet helemaal dicht te gooien, maar op een kiertje te laten staan. Om eventuele kansen niet helemaal gelijk af te keuren.

Ik zet een scherpe intentie uit voor dit gesprek: ik wil een glasheldere ja of nee voelen in mijn hele systeem. Dus als het onverhoopt toch een goed idee is, dan wil ik dat niet bedenken, maar voelen.

Als ik terugbel, merk ik dat ik al klaar zit om te zeggen dat ze een ander moeten zoeken. Maar het gesprek verloopt soepel en aangenaam. We praten over kleding in relatie tot werk en solliciteren. Waar je op kunt letten, wat de do’s en don’ts zijn en veel meer. Ik merk dat ik het leuk vind om hierover te praten. En ik heb er ook best wat over te zeggen. Na 10 jaar als Styling coach te werken, heb ik genoeg ervaring om wat interessante dingen aan te dragen. De redactrice is enthousiast over mijn input en wil me graag voor het item.

Gaandeweg het gesprek gaat de deur bij mij steeds verder open …. Zelfs zover dat ik zeg: ‘Geef me even een nachtje om erover te slapen en dan laat ik je weten of ik het doe.’

 

Mijn comfortzone aan diggelen

Als we ophangen moet ik ineens heel hard lachen. Er trekt een heerlijke, enthousiaste energie door mijn lichaam en ik voel vlinders in mijn buik. En ik realiseer me ineens dat dit een briljante kans voor mij is.

Na de lockdowns van de afgelopen 2 jaar en mijn eigen overgang-proces is dit een perfecte manier om mezelf uit mijn eigen ‘lockdown’ te halen.

Het voelde alsof het Universum mij deze kans in de schoot worp om mezelf weer zichtbaar te maken. En geloof het of niet: het voelde zelfs alsof er lachend met onzichtbare handen op mijn schouders werd geslagen. Zo van: ‘vind je dit niet een hele goede grap? Jij, die altijd lekker comfortabel op de achtergrond is, en anderen helpt om het podium te pakken. Ja jij gaat nu vol de spotlights in!’

De vlinders in mijn buik waren zo intens, dat ik in plaats van op de bank hangen met een dekentje, een hele grote wandeling ben gaan maken.

Met een grote grijns op mijn gezicht.

Hoe het verder ging, vertel ik je de komende twee weken in aanloop naar de uitzending. Op maandag 25 april tussen 17.00 – 18.00 uur kom ik in een item van 5 minuten op RTL4 bij het programma ‘Eigen Huis & Tuin Lekker Leven’.

Contact opnemen of afspraak maken

Heb je een vraag? Wil je eens kennis met mij maken? Wil je een sessie of traject boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem z.s.m contact met je op.

Snel op weg geholpen worden?

GRATIS Styling speeddate

Twijfel je of styling iets voor je is? Of het voor jou werkt of niet? Is de stap te groot om direct een betaald advies te boeken? Maak dan kennis met mij en mijn manier van werken. In een speeddate  van een half uur geef ik je een paar tips waar jij zelf mee verder kunt.

Naar pagina
GRATIS ebook

Heel fijn dat je deze stap hebt gezet om jezelf een prachtige kledingkast & -stijl te gunnen. Je verdient het om kleding te dragen die jou recht doet. Dus snel aanvragen, downloaden en aan de slag. Op naar een schitterende uitstraling!

Naar pagina
Inspiratie nieuwsbrief

Wil jij uitstralen wie je echt bent maar klopt je spiegelbeeld niet bij hoe je je voelt? Maak je het jezelf soms moeilijk en verlang je naar meer ontspanning en gemak in je leven? Schrijf je dan hier in en ontvang gratis inspiratie in je mailbox.

Naar pagina

Uitgelichte testimonial